2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Gnocchi se špenátem a sušenými rajčaty

Název Množství a jednotka
listový špenát 500 g
gnocchi 250 g
šunka 150 g
sušená rajčata 100 g
smetana ke šlehání 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: italská
Příprava: 20 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup

Uvaříme noky. Listový špenát podusíme na másle. Do vymaštěného pekáčku dáme noky, promícháme se špenátem, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, sušená rajčata, na plátky nakrájený hermelín, směs osolíme, zalijeme šlehačkou, posypeme strouhaným eidamem a lehce vše promícháme. Dáme gratinovat do trouby na půl hodinky. Hotové gnocchi posypeme parmezánem a čerstvou bazalkou (klidně pár lístečků vcelku).


Další fotografie
 


RECEPTY

Svíčková na smetaně

Postup: Hovězí maso očistíme, odblaníme a prošpikujeme slaninou - do masa nožem... zobrazit recept

RECEPTY

Batátová smetanová polévka se zázvorem

Postup: 2 středně velké batáty a 2 mrkve oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Tzatziki

Postup: Salátovou okurku očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhané okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Švestková omáčka s uzeným masem

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Králík po provensálsku

Postup: Králíka naporcujeme (můžeme použít jen stehna), omyjeme a hodně potřeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

ESHOPY

SvětCukrářů.cz

Internetový prodej cukrářských potřeb a surovin, vybavení na pečení, nádobí,...